Zelf hummus maken
Hummus is niet meer weg te denken in Nederland. We eten het bij de lunch, als smeersel bij de borrel of als onderdeel van een avondmaaltijd. Zelf hummus maken is niet ingewikkeld. In dit recept voor hummus gebruiken we kikkererwten uit blik. Wil je het echt op de klassieke manier doen, gebruik dan gedroogde kikkererwten. Week ze een nachtje in ruim water en kook ze vervolgens (met een theelepel bakpoeder) totdat ze uit elkaar vallen. Verder heb je dan enkel nog tahin nodig, wat citroensap, komijn en knoflook. Lekker met flatbread.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 1 bakje
- 400 gr uitgelekte kikkererwten (uit blik)
- 8 el tahin
- 2 teentjes knoflook
- Sap van een citroen
- Snuf komijn
Zo maak je het
Mix de uitgelekte kikkererwten met de knoflook, de tahin, een snuf komijn en het sap van een citroen in een keukenmachine tot een gladde massa.
Is het mengsel nog te korrelig voeg dan een scheutje water toe. Breng de hummus op smaak met peper en zout.
Garneer eventueel met kikkererwten, een scheutje olijfolie en wat gehakte peterselie.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.