Custard cakes
In een eerdere post liet ik zien dat het heel makkelijk is om zelf je gele room te maken! Gele room is ook uitermate geschikt om mee te bakken. Zo maakte ik al eens deze appeltaart met gele room en nu custard cakes. Het is het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn, de zoete cake is heerlijk met de zachte warme custard. Maar ook koud kan ik ze niet weerstaan.
Ingredienten voor 12 stuks
1 portie gele room
150 gram roomboter
150 gram suiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
3 eieren
Bereidingswijze
Maak de gele room zoals aangegeven in het recept.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Mix de boter met de suiker wit en romig. Mix 1 voor 1 de eieren door het beslag totdat deze volledig opgenomen zijn.
Zeef het bakmeel en spatel dit door het beslag.
Vul een muffinvorm voor 2/3 met het cakebeslag! Ik gebruik vaak een ijstang voor het maken van muffins!
Leg een theelepel (een flinke) gele room in het midden van het cakebeslag. Het is niet erg als het een beetje uitloopt.
Bak de cupcakes in 25 minuten af op 170 graden.
Laat ze iets afkoelen en neem een flinke hap… of 3!
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.