Raita
Heb je wel eens raita gegeten? Het is een kruidige yoghurt wat vaak gegeten wordt bij pittige Indiase curry’s. Maar het is ook lekker bij samosa’s, kip of zalm. Zelf raita maken is heel eenvoudig, je neemt een dikke yoghurt. Daar voeg je wat komkommer en kruiden aan toe en klaar ben je.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 1 bakje
- 100 gr Griekse yoghurt
- 0,5 komkommer
- 1 teentje knoflook
- 2 takjes peterselie
- 1 tl komijn
- Snuf zout
Zo maak je het
Rasp de komkommer en knijp het vocht er zoveel mogelijk uit. Hak de knoflooke en de peterselie fijn.
Meng de komkommer, peterselie en knoflook met de yoghurt.
Breng de raita op smaak met peper, zout en de komijn.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.