Flatbread met geroosterde pompoen en hummus
Dit lekkere ideetje voor flatbread met geroosterde pompoen zag ik bij mijn lieve culi collega’s Chicks love Food. Elise en Nina maakten dit healthy lunch receptje met een wrap. Ik had zelf nog een lading platbrood in de vriezer liggen dus daarom heb ik dat gebruikt, maar een wrap kan dus ook. Deze combinatie is zo ontzettend lekker en ook nog eens heel gezond. Je kan het tijdens de lunch eten, maar dit vult ook prima als hoofdgerecht. En anders eet je er gewoon 2, dat kan best want het is heel verantwoord.
Ingrediënten voor 4 st.
Een kleine pompoen
4 flinke el hummus
2 rode ui
1 teen knoflook
4 handjes sla
Peper en zout
Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor 180 graden.
Schil de pompoen en snij deze in plakken.
Leg de pompoen in een ovenschaal.
Pel de rode uien en snij deze in parten en leg deze bij de pompoen.
Kneus de teen knoflook met je mes en leg dit bij de pompoen.
Besprenkel het geheel met olijfolie en bestrooi het royaal met peper en zout.
Rooster de groente in ongeveer 20-25 minuten gaar.
Neem een platbrood of een wrap en bestrijk deze royaal met de hummus.
Verdeel de geroosterde ui over de wrap en leg daarop de geroosterde pompoen.
Verdeel de sla over het platbrood en vouw het dubbel.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.