Spaanse tortilla

Spaanse tortilla met aardappel

Een Spaanse tortilla is heel iets anders dan een Mexicaanse tortilla. Het is een soort omelet met aardappel. En de Mexicaanse tortilla is een wrap. De Spaanse tortilla wordt vaak als Tapas gegeten, soms koud maar ook wel warm. Ik zag ze in Spanje ook bij het ontbijt liggen. Deze tortilla met aardappel is vrij heavy en aan een klein stukje heb je wel genoeg. Qua inhoud kan je eindeloos variëren, voeg bijvoorbeeld chorizo toe, of wat extra groente. Ik heb deze tortilla vrij basic gehouden, dat vind ik zelf het lekkerste, want less is niet altijd boring.

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr aardappelschijfjes (voorgekookt )
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 5 eieren
  • 75 gr geraspte kaas
  • Handje peterselie
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Ik heb voorgekookte aardappelschijfjes gebruikt. Je kan ook gewone aardappelen nemen, deze in plakjes snijden en even kort beetgaar koken. Zet een ruime koekenpan op het vuur. Snij de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn en fruit dit aan.

  2. Snij de paprika in blokjes en voeg deze bij de uien. Voeg de aardappelschijfjes toe en bak deze ongeveer 10 minuten mee. Laat de aardappelschijfjes niet bruin kleuren, het is belangrijk dat ze wel garen.

  3. Klop de eieren luchtig en breng deze op smaak met peper, zout en gehakte peterselie. Voeg de geraspte kaas toe. Giet het eimengsel op de aardappeltjes. Laat de tortilla gedurende 20 minuten zachtjes garen.

  4. Draai de tortilla voorzichtig om en bak de andere kant ook nog even kort aan. Dit gaat het makkelijkste door de tortilla om te keren op een bord. Dan schuif je de tortilla zo terug in de pan. Bak de andere kant vervolgens ook nog even 5 à 10 minuten aan.

    Serveer in punten of blokjes.

Spaanse tortilla

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (59 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Omelet recepten Tapas recepten Aardappel Ei Spaanse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Pasen Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in