Salade met roquefort
Deze salade met roquefort is voor de echte blauwe kaasliefhebbers! Roquefort wordt namelijk de koning onder de blauwaderkazen genoemd en is dus lekker pittig. You hate it or you love it! Samen met de spinazie, zongedroogde tomaten en pecannoten is het een heerlijke roquefort salade geworden. Als zoete tegenhanger hebben we bij de salade een sinaasappelvinaigrette gemaakt. Zo zijn het zoute en het zoete perfect in balans! Liever geen salade met blauwe kaas? Inspiratie voor al onze salades vind je hier.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gr babyspinazie
- 150 gr roquefort
- 125 gr zongedroogde tomaten
- 2 sinaasappelen
- 2 rode uien
- 50 gr pecannoten
- 1 tl mosterd
- 1 tl honing
- 1 tl witte wijnazijn
- 2 el olijfolie
- Peper en zout
Zo maak je het
Snijd de sinaasappel in partjes. Dit doe je door eerst de schil rondom te verwijderen. Snijd met een mes van boven naar beneden. De partjes snijd je dan vervolgens tussen de vliezen uit.
Bewaar het sap in een kommetje. Knijp hier ook de vliezen goed boven uit. Voeg vervolgens de mosterd, honing en witte wijnazijn toe. Meng het geheel en voeg dan drupsgewijs de olijfolie toe. Breng de sinaasappelvinaigrette op smaak met peper en zout.
Rooster de pecannoten in een droge koekenpan.
Meng de vinaigrette vervolgens door de spinazie.
Verdeel de spinazie op een bord of saladekom en leg hier de partjes sinaasappel op.
Snijd de uien in halve ringen en verdeel deze en de zongedroogde tomaten over de salade.
Verkruimel de roquefort over de salade.
Hak de pecannoten fijn. Garneer de salade met roquefort met de geroosterde pecannoten.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.