Kruidenboter maken
Zelf kruidenboter maken is zo makkelijk. Met een handvol lekkere ingrediënten flans je dit lekkere smeersel zo in elkaar. En nee ik gebruik geen kruidenmix uit een zakje. Ik hou van kruidenboter, jaren geleden had mijn tante een eigen restaurant en zij nam vaak verse kruidenboter mee. Zo lekker en als je dat eenmaal hebt geproefd hoef je nooit meer de kant en klare kruidenboter uit de supermarkt. Het liefst eet ik kruidenboter op een vers gebakken brood, dat nog een beetje warm is. Het is ook lekker op een stukje vlees of vis.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 1 bakje
- 125 gr roomboter (kamertemperatuur)
- 2 teentjes knoflook
- Kneepje citroensap
- 10 gr verse peterselie
- Snuf zout
Zo maak je het
Roer de roomboter glad. Wil je een hele luchtige kruidenboter? dan is het ook lekker om de boter de mixen met een handmixer.
Hak de knoflook en de peterselie fijn. Voeg dit bij de roomboter. Voeg een kneepje citroensap en iets zout toe en meng door elkaar.
Serveer met stokbrood.
Bewaar je zelfgemaakte kruidenboter in de koelkast. Invriezen kan ook.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.