chocolademelk

Chocolademelk zonder melk

Warme choco hoort bij de winter. Na een flinke strandwandeling drinken wij het liefst lekkere warme chocolademelk. We maakten deze keer een spicy chocolademelk zonder melk. De amandelmelk zorgt voor een lekkere romige en nootachtige smaak. Wij hebben ongezoete amandelmelk gebruikt, maar je zou ook een gezoete variant kunnen gebruiken. Of misschien havermelk of sojamelk.

Extra topping op de chocolademelk

De toevoeging van klassieke specerijen zoals kaneel, kardemom en een snufje nootmuskaat geeft deze chocolademelk een exotische en extra warme smaak. Het snufje zout versterkt de chocolade, terwijl de honing een beetje extra zoetheid toevoegt. Je kunt die natuurlijk ook weglaten, of vervangen door ahornsiroop.

En als je jezelf extra wil verwennen, voeg dan marshmallows toe, ze zijn lekker fluffy en smelten op je tong. Ook lekker: gehakte nootjes of sprinkles. Deze kun je uiteraard weglaten voor een wat gezondere warme choco. Daar smaakt hij echt niet minder lekker om…

chocolademelk
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 2 mokken

  • 400 ml ongezoete amandelmelk
  • 60 gr pure chocola
  • 2 tl honing
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kardemompeulen
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 snufje zout
  • mini marshmallows
  1. Verwarm de amandeldrink met het kaneelstokje, de nootmuskaat, een snuf zout en de gekneusde kardemom peulen op het vuur. Laat het ongeveer 8 minuten op zacht vuur trekken. Let er op dat het niet overkookt.

  2. Haal de pan van het vuur en verwijder de kardemom peulen en het kaneelstokje.

  3. Breek de chocolade in stukjes en laat deze smelten in de amandeldrink. Voeg dan de honing toe.

  4. Giet de warme choco in bekers en garneer ze met de mini marshmallows.

chocolademelk

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Chocolade Lactosevrije recepten Valentijn Herfst recepten Winter recepten Drankjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in