angel food cake

Birthday Angel Food Cake

Happy Birthday to me! Ik ben voor de derde keer dertig geworden en daar hoort taart bij. Ik maakte een Angel Food Cake van mijn grootste inspiratiebron Donna Hay. Het recept komt uit Modern Classics 2, het eerste boek dat ik ooit van haar kreeg, dit is een boek met enkel bakrecepten. Ik pimpte de taart heel simpel met slagroom en rood fruit, dat staat altijd zo gezellig. Voor de cake heb je een speciale angel vorm nodig, die had ik niet dus halveerde ik het recept en stopte het in een kleinere vorm en hij werd goed gaar.

Maurits is vandaag vrij en vanavond ga ik uit eten met mijn familie bij mijn favo Italiaanse resto Napoli in Haarlem. Ik heb nu al zin in hun verrukkelijke Anti Pasti. Zaterdag komen onze vrienden langs en gaan we barbecuen en ga ik een hamburger en hotdog buffet maken, morgen sta ik dus de hele dag in de keuken voor de voorbereidingen. Eigenlijk vind ik dat het allerleukste van feestjes geven, zelf allerlei lekkers maken en uren doorbrengen in de keuken. Maar vandaag vier ik het ook een beetje met jullie, dus alsjeblieft een stukje taart. Geniet ervan!

angel food cake

Ingrediënten 1 taart 20 cm
6 eiwitten
135 gr witte basterdsuiker
65 gr bloem
200 ml slagroom + 1 el suiker
Rood fruit
Paar drupjes citroensap
1 tl vanille extract

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 190 graden.

Maak de kom van je mixer vetvrij met wat citroensap. Klop de eiwitten samen met een paar drupjes citroensap tot zachte pieken.

Voeg beetje bij beetje de helft van de suiker toe en klop net zo lang tot je een dikke en glanzende eiwitmassa hebt.

Voeg het vanille extract toe en meng het door elkaar.

Zeef de bloem en de resterende suiker 2 keer en spatel dit voorzichtig door het beslag. Let op dat je nu niet gaat mixen, anders klop je alle lucht eruit.

Vet een bakvorm in met wat bakspray en giet het mengsel in de vorm.

Bak de Angel Food Cake in ongeveer 25 gaar en laat hem iets afkoelen. Haal hem voorzichtig uit de vorm en laat de cake nu helemaal afkoelen op een taartrooster.

Klop de slagroom + een el suiker stijf en verdeel dit over de cake.

Garneer de Angel Food Cake met verse frambozen en aardbeien.

angel food cake

De vorm is van IKEA en de marmeren plaat van Lijns shop.

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Cake recepten Taart recepten Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in