Gegrilde Little Gem
Joehoe ons terras is bijna klaar en de zon schijnt, laat die zomer maar komen. Zal je net zien, heb ik eindelijk na al die jaren een tuin, wordt het een flutzomer, fingers crossed. Ik ben dol op salades, maar alleen als het warm weer is, want als ik het koud heb, wil ik iets warms eten. Het voordeel van deze gegrilde Little Gem, is dat het een warme salade is.
Little Gem of Romaine sla, kan je heel goed grillen in een grillpan of op de bbq. Het zijn van die kleine kropjes sla die je nu steeds vaker in de supermarkt ziet. De blaadjes zijn lekker mals en delicaat en daarnaast blijven deze mini kropjes vrij lang goed in de koelkast. Ik maakte er een heerlijke gegrilde salade van met Balsamicostroop en Parmezaan, veel meer heeft deze salade niet nodig.
Ingrediënten voor 4 personen
4 st. Little Gem
Handje Parmezaan
Knoflookolie (olijfolie + knoflook)
100 ml Balsamicoazijn
1 el honing
Peper en zout
Zo maak je het
Doe de Balsamico en de honing in een steelpannetje en laat het op een zacht vuur inkoken tot een stroop. Het mengsel moet tot de helft gereduceerd worden, zodat er een stroperige massa over blijft.
Laat een grillpan goed heet worden.
Was de Little Gem en snijd ze doormidden. Bestrijk de snijhelften met een beetje knoflookolie en breng de sla op smaak met iets peper en zout.
Grill de Little Gem aan weerszijden in ongeveer 2 minuten goudbruin. Je kunt ook alleen de snijkant grillen, dan hou je iets meer bite.
Leg de gegrilde Little Gem op een bord.
Drizzle de balsamicostroop eroverheen en maak het af met een paar schaafsels Parmezaan.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.