Rode koolsalade
Rode koolsalade is altijd goed. Wij maakten er een rode coleslaw variant van. Dit snelle salade recept is lekker als bijgerecht bij je avondeten, als eenvoudige lunch, op je broodje hamburger of als salade bij een BBQ. Deze keer maken we hem met rode kool. Yes dat ken je ook heel goed rauw eten. Verder gaat er een simpele dressing in van mayonaise en kwark, een beetje appel en rozijnen en klaar ben je. Heb je liever de traditionele versie, dan moet je deze koolsalade even proberen. Ben benieuwd welke variant jij het lekkerste vindt.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 250 gr rode kool
- 150 gr wortel julienne
- 1 frisse appel (bijv. Braeburn)
- 40 gr rozijnen
- Sap van een halve citroen
- 1,5 el mayonaise
- 1,5 el kwark
- 30 gr pecannoten
- Peper en zout
Materiaal
Zo maak je het
Was de rode kool en verwijder de buitenste harde bladeren. Snij de rode kool in flinterdunne reepjes. Dit gaat het makkelijkste met een mandoline, maar met de hand kan ook. Doe de rode kool in een kom.
Voeg de worteljulienne en de rozijnen toe. Snij de appel in dunne reepjes en voeg deze bij de coleslaw.
Voeg nu de mayonaise, de kwark en het sap van een halve citroen toe. Meng het goed door elkaar.Breng de coleslaw op smaak met peper en zout.
Garneer de rode kool salade met een handje pecannoten.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.