eenpersoons moussaka

Fresh & Easy: Eenpersoons moussaka van Donna Hay

In Griekenland at ik weer eens moussaka, zoals het hoort met een rijke bechamelsaus en zachte aubergine. En daar bedacht ik mij dat ik het recept voor deze eenpersoons moussaka van Donna Hay nog niet met jullie gedeeld heb. Ok echt Fast is het niet, geef ik toe. Alleen het grootste gedeelte van de tijd, hoef jij niks te doen. Want de oven doet het werk. Het recept komt uit Fresh & Light, één van mijn lievelingboeken (dat zijn ze stiekem allemaal) van Donna. Iedereen weet inmiddels wel dat ik fan ben van haar werk. Ik heb tal van kookboeken op de plank staan, ik heb zelfs 4 rijen vol (het is net een museum). Maar als ik het even niet meer weet, grijp ik steevast naar Donna. Zij weet mij altijd weer te inspireren met haar toegankelijke recepten en creatieve twists.

Ik kook vrijwel nooit uit een kookboek. Ik blader het door ter inspiratie en daar ontstaan dan weer eigen creaties uit. Behalve bij Donna. Bij haar recepten houd ik mij netjes aan de recepturen en volg ik de stappen zoals het hoort. Ik zou zo graag eens een kijkje willen nemen in haar keuken. Ik weet dat ze inmiddels een team om zich heen verzameld heeft en ik ben reuze benieuwd (gewoon nieuwgierig) hoe dat er daar aan toe gaat. Zou zij zelf nog de recepten bedenken en daadwerkelijk koken, of zijn het anderen die haar werk goed weten te vertalen. Hoe ziet haar dag er uit en wat zijn haar ideeën voor de toekomst? Allemaal dingen die ik tijdens mijn interview had kunnen vragen, maar die door de zenuwen gewoon niet mijn mond uit kwamen. Stom! Ja dan ben je echt een fangirl….

eenpersoons moussaka

Ingrediënten voor 4 personen
500 gr lamsgehakt
8 grote plakken aubergine (2 tot 3 st.)
2 kleine courgettes
2 teentjes knoflook
150 gr feta
250 gram ricotta
100 gram geraspte mozzarella
70 gr panko (=broodkruim)
1 el honing
2 el oregano
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Leg 4 van de plakken aubergine in een met bakpapier beklede ovenschaal.

Doe het gehakt in een kom.

Rasp de courgettes, knijp het vocht er uit en voeg dit bij het gehakt.

Hak de knoflook fijn en verkruimel de feta. Voeg dit samen met 1 el oregano, de honing, de panko en wat peper en zout bij het gehakt. Meng het door elkaar.

Verdeel het gehakt over de plakken aubergine en druk ze iets aan.

Leg de andere plakken aubergine erop. Drizzle hier een klein beetje olijfolie overheen.

eenpersoons moussaka

Verdeel de ricotta en mozzarella nu over de bovenste helft.

Garneer de eenpersoons moussaka met wat oregano.

Bak de moussaka in 50 minuten af in de voorverwarmde oven. Ze zijn klaar als het gehakt gaar is en de kaas goudbruin van kleur is.

eenpersoons moussaka

Bron: Donna Hay, Fresh & Light

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Aubergine Griekse recepten Vlees recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in