salade met falafel

Falafel salade met tahin dressing

We kennen natuurlijk allemaal een broodje falafel. Maar heb je wel eens eens een falafel salade geprobeerd?  Deze gezonde salade met tahin dressing is echt een aanrader! En een keertje wat anders dan anders. Eentje die lekker vult, maar toch gezond is. En een keertje zonder kaas. Het is een vegan recept als je de Griekse yoghurt vervangt voor plantaardige yoghurt.  Is het jullie al opgevallen dat ik bijna overal kaas overheen gooi? Ja ik ben er dol op! Maar vandaag even niet. Alhoewel feta zeker niet misstaan had in dit recept…

Tahin dressing

Ik maakte een dressing op basis van Tahin, dat is een sesampasta die veel in de Midden Oosterse keuken gebruikt wordt. Erg lekker al zeg ik het zelf. Helemaal in combinatie met het frisse van de yoghurt. Je kunt de falafel zelf maken volgens het recept op mijn blog (niet moeilijk, maar duurt wel wat langer) maar je kunt ook falafel bij De Turk kopen. Deze is ook van prima kwaliteit. Mijn tip: serveer er lekker Libanees platbrood bij. Dat wordt smullen!

falafel salade

Ingrediënten voor 4 personen
2 rode paprika’s
1 courgette
75 gr rucola
2 handjes worteljulienne
3 tomaten
Stukje komkommer
1 rode ui
250 gr falafel (recept)

Tahin dressing
3 tl tahin
2 el Griekse (of plantaardige) yoghurt
1 teentje knoflook
Sap van een halve citroen
Klein handje peterselie
Peper en zout

Zo maak je het
Bereid de falafel volgens het recept. Mocht je een kant en klare falafel gekocht hebben, dan kun je deze even kort opwarmen in de oven op 180 graden. Of kort in de grillpan leggen, dat kan ook.

Was de paprika en de courgette en snijd ze in repen en plakjes. Grill ze in 5 minuten aan weerszijden goudbruin en breng ieder stukje apart op smaak met wat peper en zout. Ik heb zelf een Cuisinart grill, daarin gaat het heel makkelijk. Maar het kan ook gewoon in de grillpan.

Verdeel de rucola over 4 borden. Verdeel over ieder bord een kleine beetje van de worteljulienne,

Snij de tomaten in partjes, de komkommer in blokjes en de rode ui in halve ringen. Verdeel dit over de sla.

Verdeel de gegrilde groentes en de falafel over de borden.

Maak een dressing van de Tahin, de yoghurt en het sap van een halve citroen. Breng het op smaak met een geperst teentje knoflook, wat peper en zout en wat gehakte peterselie.

Garneer de falafel salade met de tahin dressing.

Lekker met platbrood erbij.

salade met falafel
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Makkelijke recepten Midden Oosterse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Vegan recepten Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Lunch Salades

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in