Aubergine van de bbq
Wij zijn dol op barbecuen. Lekkere goudbruine worstjes, sappige burgers en lichte zalmspiezen. Broodjes met zelfgemaakte smeersels erbij en klaar ben je. Wist je dat aubergine van de bbq ook superlekker is. Deze geroosterde aubergine is een fijne afwisseling tussen je vlees en visgerechten. En ook perfect voor vegetariërs die ook gezellig mee willen barbecuen. Je kunt de aubergine op verschillende manieren op smaak brengen. Wij hebben nu gekozen voor een Midden Oosters tintje en gebruiken za’atar. Dat is een heerlijk kruid, het lijkt een beetje op tijm en ook een beetje op oregano. Samen met knoflook een echte smaakmaker voor de aubergine.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 2 aubergines
- 1 teentje knoflook
- 2 tl za'atar
- 6 el olijfolie
- Peper en zout
Zo maak je het
Maak een kruidenolie. Pers het teentje knoflook uit boven de olijfolie. Voeg de za’atar en iets zout en peper toe en meng kort.
Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 1 cm dik. Bestrijk de plakken aan weerszijden met de kruidenolie en leg ze op de barbecue. Rooster de aubergines in een paar minuten gaar. Dit gaat vrij snel.
Serveer meteen.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.