Redactie
Redactie Dessertrecepten 21 mei 2013
Leestijd: 1 minuut

Brownies 2.0 met walnoten (gluten- en lactosevrij)

Wij dachten altijd dat brownies & gezond doen niet samen gingen, maar dus wel! Toen we deze glutenvrije en lactosevrije brownies met walnoten proefden waren we om. Ze zijn werkelijk goddelijk, heerlijk zacht en zoet en bevatten ook nog eens waardevolle vitaminen en mineralen. Bijna too good to be true dus. 

Standaard bloem maakt plaats voor gemalen kikkererwten (geloof ons: je proeft het niet!), boter is vervangen door kokosolie en de dadels en agavesiroop maken de brownies zo zoet dat je de suiker geen séconde zult missen. Tip: gebruik lekkere Medjoul dadels. Dit zijn dikke, verse dadels die je bijvoorbeeld koopt bij de Turkse winkel. Waar wacht je nog op?

Zo maak je ze: 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de dadels uit het water en bewaar ongeveer 60 ml van het weekwater. Mix de dadels samen met de 60 ml weekwater tot een gladde saus. Doe de dadelsaus in een mengkom en voeg de cacaopoeder, kokosolie en agavesiroop toe. Mix alle ingrediënten goed.

Maak nu in de keukenmachine of met de staafmixer een gladde puree van de kikkererwten en de eieren. Voeg de kikkererwtenpuree toe aan het dadelmengsel en roer tot een egaal geheel. Voeg vervolgens de bakpoeder, kaneel toe en de gehakte walnoten toe en meng nogmaals (niet met de staafmixer, want het is juist lekker als de walnoten grof blijven).

Bekleed een cake- of taartvorm (kies zelf wat voor vorm je wil hebben) met bakpapier en verdeel het beslag er mooi gelijkmatig over. Garneer eventueel met een aantal walnoten die je achter hebt gehouden.

Bak de brownies in 45 minuten af in de voorverwarmde oven. Bestuif met wat fijn gemalen kokosrasp voor een mooi effect.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.