Heel snel ragoutbroodje

Heel snel ragoutbroodje

Smulweb imageSmulweb

Geniet van onverwachte verrassingen met het maken van ragoutbroodjes. Omhul bevroren kroketten met bladerdeeg na ze in een losgeklopt ei te rollenen en laat ze huisbakken tot ze goudbruin en knapperig zijn. Serveer het en geniet van de smakelijke hapjes.

25 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Heel snel ragoutbroodje op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Kluts het ei los.
  3. Strooi wat bloem op je werkvlak. Ontdooi het bladerdeeg en strooi ook daar een beetje bloem op.
  4. Rol de plak bladerdeeg iets uit tot het om de kroket past (even meten). Druk niet te hard met de deegroller, anders verliest het bladerdeeg zijn luchtigheid.
  5. Smeer het bladerdeeg aan de korte kant in met wat ei.
  6. Leg de bevroren (of half ontdooide) kroket erop en rol het op. Druk de zijkanten dicht.
  7. Bestrijk het geheel met het losgeklopte ei. Als je een bruiner korstje wilt, laat dan het ei op het broodje even drogen en besmeer het daarna nog een keer.
  8. Leg bakpapier (of bakvel) op de bakplaat en leg de broodjes erop met de naad naar beneden.
  9. Bak ze in de oven op 200°C voor ongeveer 25-30 minuten.
  10. Terwijl het bladerdeeg bakt, wordt de bevroren kroket lekker zacht.
  11. Serveer de heerlijke ragoutbroodjes en geniet ervan, zonder te weten dat er een kroket in zit!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Stoofpotje Bladerdeeg