- 0.5 tl Korianderzaad
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Indiase gekruide gehakt met raita- komkommersaus op tafel.
- Was de komkommer, verwijder de zaadlijsten en rasp deze met een grove rasp in een kommetje. Meng de paprikapoeder, knoflook, citroensap, yoghurt, zout en gemberwortel en roer dit tot een gladde massa. Voeg dan de komkommer toe en meng het door elkaar. Laat het 15 minuten in de koelkast staan voor gebruik.
- Pureer de ingrediënten voor de rijst met een staafmixer en bak dit kort voor maximaal 3 minuten. Breng 7 dl groenteboillon aan de kook, voeg dan de rijst en rijstmix toe en kook deze in 8 minuten gaar.
- Vermeng de Garam Masala met het gehakt en het ei. Maak van het gehakt ca. 8 platte schijven en bak deze zonder olie in een koekenpan (met anti-aanbaklaag) in ca. 5 minuten per kant gaar.
- Giet de rijst af en laat deze uitdampen. Voeg vervolgens de fijngehakte koriander toe.