Indiase gekruide gehakt met raita- komkommersaus

Indiase gekruide gehakt met raita- komkommersaus

Smulweb imageSmulweb

Deze Indiase gekruide gehakt met raita-komkommersaus is gemaakt met Garam Masala en fijngehakte koriander, geserveerd op rijst. De rijst is kort gebakken voor maximaal 3 minuten en vervolgens gekookt in 8 minuten gaar in 7 dl groenteboillon. Een heerlijke mix van Indiase kruiden en smaken!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 tl Korianderzaad

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Indiase gekruide gehakt met raita- komkommersaus op tafel.

  1. Was de komkommer, verwijder de zaadlijsten en rasp deze met een grove rasp in een kommetje. Meng de paprikapoeder, knoflook, citroensap, yoghurt, zout en gemberwortel en roer dit tot een gladde massa. Voeg dan de komkommer toe en meng het door elkaar. Laat het 15 minuten in de koelkast staan voor gebruik.
  2. Pureer de ingrediënten voor de rijst met een staafmixer en bak dit kort voor maximaal 3 minuten. Breng 7 dl groenteboillon aan de kook, voeg dan de rijst en rijstmix toe en kook deze in 8 minuten gaar.
  3. Vermeng de Garam Masala met het gehakt en het ei. Maak van het gehakt ca. 8 platte schijven en bak deze zonder olie in een koekenpan (met anti-aanbaklaag) in ca. 5 minuten per kant gaar.
  4. Giet de rijst af en laat deze uitdampen. Voeg vervolgens de fijngehakte koriander toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees