- 1 el Bieslook vers
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Asperges in ei-citroensaus met garnalen op tafel.
- Kook de asperges in een hoge pan met kokend water in 7-10 minuten net gaar. Giet af en laat uitlekken. Vang daarbij 200 ml kookvocht op. Schik de asperges op een mooie schaal.
- Roer in een pannetje de maizena los met het afgekoelde aspergevocht. Breng al roerend aan de kook en verwarm tot de saus begint te binden. Roer de suiker erdoor en neem de pan van het vuur. Laat de saus iets afkoelen.
- Klop de eierdooiers goed los met het citroensap. Roer dit vervolgens beetje bij beetje door de afgekoelde saus. Verwarm het mengsel op laag vuur totdat het behoorlijk dik wordt. Blijf roeren en pas op dat het niet te heet wordt, anders gaat het schiften! Neem zodra de saus is ingedikt de pan van het vuur en blijf nog een minuut roeren.
- Proef de saus en voeg zo nodig nog zout en suiker toe. Laat de saus iets afkoelen en roer nog eens goed door.
- Giet nu een beetje warme saus over de asperges, doe de garnalen erop, nog een beetje saus, vleugje peper en afgarneren met bieslook. Deze saus heeft een friszure smaak die het allerbeste in asperges naar boven komt. Eet gezond en smakelijk!