Gegrilde zeebaars met chilisaus en sesamzaad

Gegrilde zeebaars met chilisaus en sesamzaad

Smulweb imageSmulweb

Deze gegrilde zeebaars met chilisaus en sesamzaad is een ware smaaksensatie! De visfilets worden ingesmeerd met een mengsel van sjalotjes, bieslook, dille, olie, sojasaus en chilisaus. Daaroverheen gaat een mengsel van sesamzaad en paneermeel. Na 5 minuten grillen zijn ze klaar om te serveren met gebakken rijst of mie met komkommersalade.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Gegrilde zeebaars met chilisaus en sesamzaad op tafel.

  1. Verwarm de ovengrill voor.
  2. Leg de visfilets naast elkaar op de bakplaat of in een ovenschaal.
  3. Meng de sjalotjes met bieslook en dille, olie, sojasaus, en chilisaus. Bestrijk de visfilets met dit mengsel.
  4. Meng het sesamzaad met paneermeel en strooi dit mengsel over de zeebaars.
  5. Schuif de bakplaat ca. 10 cm onder de hete ovengrill en rooster de vis in 4-5 minuten bruin en gaar. Let erop dat de sesamzaadjes niet verbranden.
  6. Serveer met gebakken rijst of mie met komkommersalade. Dit is ook een goed recept voor hele zeebaars (panklaar):
  7. Pak de vis zonder sesamzaad en paneermeel in aluminiumfolie en leg het pakketje op de barbecue of in een oven van 200 °C gedurende 15 minuten.
  8. Rooster sesamzaad en paneermeel in een droge, hete koekenpan en strooi het mengsel na het bereiden over de vis.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen