Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Gegrilde zeebaars met chilisaus en sesamzaad op tafel.
- Verwarm de ovengrill voor.
- Leg de visfilets naast elkaar op de bakplaat of in een ovenschaal.
- Meng de sjalotjes met bieslook en dille, olie, sojasaus, en chilisaus. Bestrijk de visfilets met dit mengsel.
- Meng het sesamzaad met paneermeel en strooi dit mengsel over de zeebaars.
- Schuif de bakplaat ca. 10 cm onder de hete ovengrill en rooster de vis in 4-5 minuten bruin en gaar. Let erop dat de sesamzaadjes niet verbranden.
- Serveer met gebakken rijst of mie met komkommersalade. Dit is ook een goed recept voor hele zeebaars (panklaar):
- Pak de vis zonder sesamzaad en paneermeel in aluminiumfolie en leg het pakketje op de barbecue of in een oven van 200 °C gedurende 15 minuten.
- Rooster sesamzaad en paneermeel in een droge, hete koekenpan en strooi het mengsel na het bereiden over de vis.