Zelfgemaakt pizzadeeg

Zelfgemaakt pizzadeeg

Smulweb imageSmulweb

Met zelfgemaakte pizza vullen alle harten aan tafel zich gelijk met extra liefde. Bak pizza als een échte Italiaan met dit makkelijke recept voor zelfgemaakte pizzadeeg. Ga voor klassieke combinaties als toppings of laat je creativiteit de vrije loop.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 250 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Zelfgemaakt pizzadeeg op tafel.

  1. Schenk het lauwwarme water in een kom en voeg de gist en suiker toe. Roer goed door, tot de gist is opgelost. Laat vervolgens een kwartier staan zodat de gist op geactiveerd wordt.
  2. Doe de bloem en zout in een grote kom, voeg het gistmengsel en de olijfolie toe en meng alles goed door elkaar. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten tot het een gladde, soepele bal is. Doe de deegbal in een ingevette kom en dek deze af met een vochtige theedoek. Laat 1 tot 2 uur rijzen op een warme plek.
  3. Verwarm de oven voor op de hoogst mogelijke temperatuur, bijvoorbeeld 250 of 270 graden. Verwarm een pizzasteen of bakplaat mee. Maak ondertussen een tomatensaus en verdeel het deeg in de juiste porties voor het aantal pizza's dat je wilt maken. Rol elk stuk deeg uit tot een dunne pizzabodem met iets dikkere randen. Bedek de bodem met tomatensaus, mozzarella en andere ingrediënten naar smaak. Bestrooi de pizza met verse geraspte kaas en oregano.
  4. Schuif de pizza op bakpapier op de pizzasteen of bakplaat en bak 15 minuten op 250 °C of 12 minuten op 270 °C. Bak de pizza totdat de kaas goudbruin kleurt en de bodem knapperig is. Zet eventueel de laatste minuut de grill aan voor een extra knapperige korst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pizza