- 50 g Geraspte kaas Parmezaanse
- 2 el Basilicum vers
- 1 Rode peper
- 5 g Basilicum
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Pasta met bacon-groentesaus (pittig) op tafel.
- Verhit de olie in een grote pan op matig vuur. Voeg de ui, Spaanse peper en knoflook toe. Bak 5 minuten zacht, tot de ui zacht is maar niet verkleurd. Voeg courgette, aubergine en bacon toe en bak in 15 minuten gaar.
- Voeg tomaten, champignons en basilicum toe, proef en breng op smaak met zout en peper (niet te zuinig)!
- Breng een grote pan water met zout aan de kook. Voeg een ½ el olie toe. Verhit intussen op hoog vuur 1 el olie in een koekenpan. Rooster al roerend het broodkruim goudbruin. Neem de pan van het vuur en meng de Parmezaanse kaas en het basilicum erdoor. Zet apart.
- Kook de spaghetti beetgaar. Giet af, besprenkel met de rest van de olie, bestrooi met peper en meng goed.
- Serveer de spaghetti in voorverwarmde kommetjes en schep de saus eroverheen.