Romige ovenschotel witlof met champignons ham en kaas

Romige ovenschotel witlof met champignons ham en kaas

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke romige ovenschotel met witlof, champignons, ham en kaas. Maak een romige aardappelpuree met boursin en verdeel over de beetgaar gekookte witlofstruikjes met de champignon-ham-kaasmassa erover bedekt. Bak de ovenschotel in de oven op 200 graden goudbruin.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(11)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Romige ovenschotel witlof met champignons ham en kaas op tafel.

  1. Kook de aardappelen gaar in water met zout. Laat de gare aardappelen goed droogstomen.
  2. Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper en maak hiervan samen met de eierdooiers, melk en boursin een lekkere romige aardappelpuree.
  3. Kook de struikjes witlof beetgaar. Laat ze heel goed uitlekken in een vergiet. Knijp de struikjes eventueel nog een beetje uit. Leg de struikjes witlof in de ovenschaal.
  4. Verhit de olie in de koekenpan. Bak hierin de champignons en de uisnippers lichtbruin. Doe de warmtebron uit.
  5. Voeg de hamreepjes en 50 gram geraspte kaas toe en roer alles goed door elkaar.
  6. Oven voorverwarmen op 200 graden.
  7. Champignon-ham-kaasmassa over de witlofstruikjes verdelen.
  8. Aardappelpuree met boursin hierover uitstrijken.
  9. Bestrooien met de rest van de kaas.
  10. In het midden van de oven van de op 200 graden voorverwarmde oven plm. 30 minuten bakken tot de ovenschotel goudbruin is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Witlof Witlof ham kaas