Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Rabarber-amandel-plaattaart met schuimlaag op tafel.
- Rabarber schoonmaken en schuin in 3 cm lange stukken snijden.
- Roer zachte boter, 160 gram suiker, amandelaroma en wat zout goed crèmig.
- Roer één voor één de eieren erdoor.
- Meng bloem en bakpoeder samen en voeg dit samen met de gemalen amandelen en de amaretto door het deeg.
- Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden).
- Strijk het deeg uit op een met bakpapier bekleed bakblik.
- Plaats de rabarberstukjes erop.
- Bestrooi het geheel met vanillesuiker.
- Bak de taart op de 2e richel van onderen gedurende 30 minuten.
- Klop ondertussen de eiwitten stijf met de rest van het suiker en een snufje zout.
- Na de baktijd van 30 minuten, strijk het eiwit over de taart en bak de taart nog plm. 15 minuten in de oven.