Varkensfilet in zoetzure saus met mihoen

Varkensfilet in zoetzure saus met mihoen

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke varkensfilet in een tangy, zoetzure saus gemaakt van tomaten, honing, chilisaus en ananas. Geserveerd met vermicelli mihoen. Een perfecte mix van zoet, zuur en pittig!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Varkensfilet in zoetzure saus met mihoen op tafel.

  1. Giet de ananas af en vang het vocht op. Marineer het vlees 20 minuten in een mengsel van 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels zonnebloemolie en basterdsuiker.
  2. Verhit 2 eetlepels olie in de wok en roerbak hierin de vleesplakjes rondom bruin en gaar. Schep ze even uit de wok.
  3. Voeg de knoflook toe aan het bakvet. Voeg vervolgens ook de wijnazijn, tomatenketchup, honing en chilisaus toe. Meng alles goed door elkaar.
  4. Meng de maïzena met het ananassap. Voeg dit toe aan de saus en bind het geheel.
  5. Voeg het vlees en de ananasblokjes toe aan de saus en verwarm het geheel.
  6. Bereid de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen