Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Lasagne met zalm en spinazie op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Verhit olijfolie in een pan en fruit ui, knoflook en tomaatjes. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat slinken. Druk het vocht uit de spinazie en breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm in een steelpan de wijn, creme fraiche en kookroom en roer tot een saus.
- Bestrooi de verse zalm met zout en peper en besprenkel met citroensap. Als je gerookte zalm gebruikt, voeg dan geen extra zout toe.
- Bedek de bodem van de ovenschaal met 4 el saus. Leg hierop 3 lasagnebladen, vervolgens 3 el saus, 1/3 deel zalm, 1/3 deel spinazie en wat geraspte kaas. Herhaal dit nog 2 keer: lasagne, saus, zalm, spinazie en kaas.
- Eindig met lasagnebladen, saus en de resterende kaas. Bak de lasagne gedurende 30 minuten in de oven op 180/190 graden C (heteluchtoven).