Zalm risotto met spinazie

Zalm risotto met spinazie

Smulweb imageSmulweb

Zalm risotto met spinazie bomvol smaak! De risottorijst wordt in een zachte bouillon gekookt, met witte wijnazijn, spinazie, zout, peper en olijfolie. Geserveerd met komkommerplakjes en een snelle zalmfilet uit de pan of van de BBQ, heerlijk!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Zalm risotto met spinazie op tafel.

  1. Maak een bouillon van de groentebouillonblokjes en 9 deciliter water.
  2. Hak de ui en knoflook fijn en fruit ze in een beetje olijfolie in een brede pan tot ze glazig zijn, maar niet bruin worden. Voeg de risottorijst toe en roerbak kort met de ui en knoflook.
  3. Voeg de witte wijnazijn toe en laat het uitdampen. Voeg vervolgens beetje voor beetje de warme groentebouillon toe en blijf roeren in de risotto-rijst.
  4. Wanneer de risotto 'al dente' is (na ongeveer 18 minuten), voeg dan de grofgesneden spinazie toe.
  5. Breng op smaak met zout, peper en een beetje olijfolie.
  6. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de komkommer in plakjes en voeg ze vlak voor het serveren toe aan de risotto.
  7. Bereid de zalm volgens de instructies op de verpakking, door te bakken of te grillen. Note: The original text contained spelling errors and an html code which were corrected in the final instruction.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Risotto spinazie