- 1 el Basilicum vers
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Peperoni ripieni alla siciliana op tafel.
- Snijd de paprika's overdwars doormidden en verwijder de zaadjes en witte delen.
- Spoel de kappertjes af onder stromend water om het zout te verwijderen.
- Mix het brood tot broodkruim en rooster het met een scheutje olijfolie in een pan tot het mooi bruin ziet.
- Hak de kappertjes, olijven, peterselie, basilicum, ansjovis en knoflook in stukjes.
- Ontvel de tomaat en verwijder de pitjes. Hak de tomaat in blokjes.
- Meng het broodkruim met de kappertjes, kaas, olijven, peterselie, basilicum, ansjovis, knoflook en tomaat. Giet er een scheut olijfolie bij en breng op smaak met peper. Meng alles goed tot een stevig vulsel.
- Leg de stukken paprika op een bakplaat en schep er de vulling in. Druppel er nog wat olijfolie over.
- Laat garen in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 25 minuten. Plaats er de eerste 15 minuten een stuk aluminiumfolie over zodat de vulling niet verbrandt.
- Dien warm of koud op. Geniet ervan!