- 2 Avocado
- 1 tl Kruidenzout Tip Top
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Penne avocado met erwtjes en zeekraal op tafel.
- Kook de pasta in ruim gezouten water voor 11 minuten totdat het al dente is. Giet de pasta af.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan tot ze licht goudbruin zijn.
- Kook de erwtjes in een klein laagje water voor 1 minuut en giet het water vervolgens af.
- Schil de avocado's, verwijder de pit en maal ze fijn in de keukenmachine of met de staafmixer. Voeg 6 eetlepels pijnboompitten, erwtjes, waterkers, knoflook uit de knijper, limoen- of citroensap en olijfolie toe en maal alles kort zodat het nog enigszins korrelig blijft. Breng op smaak met zout en peper.
- Meng de pasta met de dikke groene saus en schep dit goed door. Verwarm de pastaschotel eventueel nog even (mag ook lauw blijven). Steek hier en daar wat zeekraal in en serveer direct.