- 125 g Rode Bessen
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Zachte laag vet bananencranberrynoten havermoutkoekjes op tafel.
- Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bedek bakplaten met bakpapier.
- Meng in een kleine kom het meel, bakpoeder, baksoda, zout en kaneel goed door elkaar.
- Klop in een grotere kom de basterdsuiker en boter romig met een mixer op medium snelheid. Voeg vervolgens het ei, de gepureerde banaan en vanille-extract toe en mix goed.
- Roer met een houten lepel het meelmengsel en de havermout erdoorheen. Meng goed totdat er geen droge meelstrepen meer te zien zijn.
- Voeg de veenbessen en notenstukjes toe en meng opnieuw.
- Maak met een eetlepel hoopjes van het koekjesmengsel op de met bakpapier bedekte bakplaat. Maak ze iets plat met een vork.
- Bak de koekjes 13 minuten in de oven.
- Haal de koekjes uit de oven en laat ze 3-4 minuten afkoelen op de bakplaat. Laat ze vervolgens verder afkoelen op een draadrek.
- Het recept is goed voor 30-32 koekjes.