Panna cotta met rood fruit en witte chocola

Panna cotta met rood fruit en witte chocola

Smulweb imageSmulweb

Een hemelse combinatie van romige witte chocola en zomerse vruchten, deze panna cotta met rood fruit. Het kost wat tijd, maar het resultaat is het meer dan waard. Een gegarandeerd succes.

15 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Panna cotta met rood fruit en witte chocola op tafel.

  1. Verwarm de melk en de room met de witte basterdsuiker en de vanille en laat 5 minuten op zacht vuur tegen de kook aan staan.
  2. Meng er vervolgens 4 blokjes chocola (ca. 30 g) bij tot deze geheel zijn opgelost.
  3. Week de gelatine intussen in koud water en los deze vervolgens op in het mengsel van room en melk.
  4. Vul de glaasjes voor tweederde met dit mengsel en zet het minstens 2 uur koud weg.
  5. Los de poedersuiker en de maizena op in wat water, breng dit al roerende aan de kook in een pan op zacht vuur tot de maizena gebonden is en voeg dan het fruit toe.
  6. Laat het in 1 a 2 minuten tot een lichte compote inkoken. Voeg eventueel nog een scheutje kersenlikeur toe. Zet weg en laat afkoelen.
  7. Schep als de panna cotta opgesteven is het rode fruit op de panna cotta.
  8. Zet het geheel weer in de koelkast, tot het goed is gekoeld.
  9. Schraap van de rest van de reep wat krullen als garnering op het rode fruit.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Italiaans Fruit Panna cotta Rood fruit