Pittige spaanse gehaktballen in tomatensaus (heerlijk)

Pittige spaanse gehaktballen in tomatensaus (heerlijk)

Smulweb imageSmulweb

Pittige Spaanse gehaktballen in tomatensaus. Het gehakt meng je met gesnipperde uien, fijngehakte knoflook, kruiden, eieren en flink veel paneermeel. Daarna maak je er 16 kleinere balletjes van en braad deze op hoog vuur rondom lekker bruin. Voeg de pittige saus toe en laat nog 15-20 minuten sudderen zodat de balletjes gaar worden en de saus kan inkoken.

25 min bereiden

borrel

10 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 0.2 el Jumbo Tijm
  • 200 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pittige spaanse gehaktballen in tomatensaus (heerlijk) op tafel.

  1. Neem het gehakt en laat het op kamertemperatuur komen. Doe het dan in een schaal samen met gesnipperde uien, fijngehakte knoflook, kruiden, eieren en flink wat paneermeel. Meng alles goed door elkaar en proef even. Voeg eventueel wat zout toe naar smaak. Maak er vervolgens ongeveer 16 kleinere balletjes van en haal deze door de bloem.
  2. Verwarm een grote braadpan en voeg royaal boter en olijfolie toe. Laat dit goed heet worden en braad de gehaktballetjes op hoog vuur rondom lekker bruin.
  3. Maak de pittige saus door alle ingrediënten goed warm met elkaar te vermengen.
  4. Voeg de saus toe aan de pan met gehaktballetjes en laat nog 15-20 minuten sudderen zodat de balletjes gaar worden en de saus kan inkoken.
  5. Serveer de gehaktballetjes in de pittige saus en geniet ervan!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen