- 0.2 el Jumbo Tijm
- 200 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Pittige spaanse gehaktballen in tomatensaus (heerlijk) op tafel.
- Neem het gehakt en laat het op kamertemperatuur komen. Doe het dan in een schaal samen met gesnipperde uien, fijngehakte knoflook, kruiden, eieren en flink wat paneermeel. Meng alles goed door elkaar en proef even. Voeg eventueel wat zout toe naar smaak. Maak er vervolgens ongeveer 16 kleinere balletjes van en haal deze door de bloem.
- Verwarm een grote braadpan en voeg royaal boter en olijfolie toe. Laat dit goed heet worden en braad de gehaktballetjes op hoog vuur rondom lekker bruin.
- Maak de pittige saus door alle ingrediënten goed warm met elkaar te vermengen.
- Voeg de saus toe aan de pan met gehaktballetjes en laat nog 15-20 minuten sudderen zodat de balletjes gaar worden en de saus kan inkoken.
- Serveer de gehaktballetjes in de pittige saus en geniet ervan!