Witlof met kabeljauw ansjovis en gegratineerd met kaas

Witlof met kabeljauw ansjovis en gegratineerd met kaas

Smulweb imageSmulweb

Witlof met kabeljauw ansjovis en gegratineerd met kaas. De perfecte combinatie van groente en vis. Witlof met balsamico en honing en erbij gebakken stukjes ansjovis. De vis komt samen met de witlof in de ovenschaal en wordt bedekt met een laagje van gesmolten kaas en broodkruim. Tot de kaas gesmolten en gekleurd is. Een ware smaaksensatie.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 g Honing

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Witlof met kabeljauw ansjovis en gegratineerd met kaas op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Maak de witlofblaadjes los.
  2. Verhit olijfolie in een grote koekenpan en doe de witlofblaadjes in de pan. Bak al roerende gedurende een minuut of drie, tot de blaadjes bijna gaar zijn. Roer er vervolgens de balsamico en de honing door.
  3. Bak de ansjovis (in stukjes) één minuut in een andere pan. Roer de ansjovis door de witlof. Bestrooi de vis met peper en citroensap en leg deze in een ovenschaal. Bedek de vis met de witlof. Zout is niet nodig, omdat de ansjovis al zout is.
  4. Roer de kaas door het broodkruim en strooi dit als laatste over de groente. Bak de vis-witlofschotel gedurende ongeveer 25 minuten gaar in de oven tot de kaas gesmolten is en het broodkruim gekleurd is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kaas Witlof