- 150 g Bosbessen Jam
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Appelkruimeltaart met bosbessen op tafel.
- Verwarm de oven voor tot 200ºC. Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm en sluit de vorm.
- Klop met deeghaken de boter samen met 200 g suiker, vanillesuiker en wat zout zacht. Voeg het ei toe en meng goed. Voeg in 2-3 porties het bakmeel toe en kneed tot een kruimelig, maar goed gemengd deeg.
- Druk tweederde van het deeg uit op de bodem van de springvorm. Schil de appels en snijd ze in schijfjes. Meng de appels samen met de bosbessen, 25 g suiker en kaneel. Verdeel het mengsel over de deegbodem.
- Verkruimel de rest van het deeg bovenop de taart. Bak de taart ± 45 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de taart afkoelen en verwijder de vorm.