Gebakken sliptong met courgette

Gebakken sliptong met courgette

Smulweb imageSmulweb

Gebakken sliptong met courgette en doperwten. Smaakvolle groenten vol citroen, kruidige munt en zachte courgette. Besprenkeld sliptongen door de bloem en mooi bruin gebakken. Bon appétit!

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gebakken sliptong met courgette op tafel.

  1. Pel en snipper de ui en snijd de courgette in blokjes.
  2. Verwarm 2 eetlepels margarine in een pan en schep de ui, courgette en doperwten erdoor. Sprenkel er 1 eetlepel citroensap over en voeg zout en peper naar smaak toe. Smoor de groente afgedekt in 8-10 minuten zachtjes gaar.
  3. Besprenkel de sliptongetjes met wat citroensap en strooi er zout en peper over. Wentel de vissen door de bloem. Verhit 2 eetlepels margarine in een grote koekenpan en bak de sliptongetjes (in twee keer) in 4-6 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege.
  4. Pluk de muntblaadjes van de takjes en snijd ze in dunne reepjes. Schep de munt door de courgette.
  5. Schep de courgette met doperwtjes op vier borden en leg de sliptongetjes ernaast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente