Gebakken victoriabaars op een bedje van witlof en mosterd

Gebakken victoriabaars op een bedje van witlof en mosterd

Smulweb imageSmulweb

Op zoek naar een heerlijk visgerecht? Probeer dan deze gebakken victoriabaars met witlof. De vis is bestrooid met zout en peper en vervolgens door de bloem gehaald. De witlof is gebakken in hetzelfde vet en geserveerd met een saus van citroensap, crème fraîche, mosterd en gembersiroop. Zo lekker, dat je je bord helemaal wilt leeg eten!

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 300 g Victoriabaarsfilet

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gebakken victoriabaars op een bedje van witlof en mosterd op tafel.

  1. Snijd de vis in 2 gelijke stukken en bestrooi ze met zout en peper. Wentel de stukken door de bloem.
  2. Maak de struikjes witlof schoon en snijd ze in de lengte in smalle reepjes.
  3. Smelt de boter in een ruime koekenpan en bak de vis op matig hoog vuur in ca. 4-6 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege. Houd de filets warm onder aluminiumfolie.
  4. Bak de reepjes witlof in het bakvet op hoog vuur al omscheppend in ca. 3 minuten beetgaar.
  5. Roer het citroensap, de crème fraîche, de mosterd en de gembersiroop erdoor en warm het geheel nog ca. 1 minuut zachtjes door.
  6. Schep de witlof met saus op 2 warme borden en leg de victoriabaars erbovenop.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Witlof