- 0.4 el Jumbo Tijm
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Gebakken kabeljauw met griekse groenten en feta op tafel.
- Spoel de kabeljauwfilets onder de koude kraan en dep ze droog.
- Snijd de courgettes in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes van ½ cm dikte. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de tomaten in stukjes. Hak de fetakaas fijn.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan en bak hierin de gesnipperde ui met de stukjes courgette 5 min. al omscheppend op een hoog vuur.
- Voeg de knoflook en de stukjes tomaat toe en bak ze 1 minuut mee. Roer de fetakaas, 1 tl tijm, zout, peper en de witte wijn door de groenten en laat ze op een laag vuur in ongeveer 12 min. gaar worden.
- Meng de bloem met 1 tl tijm, een snufje zout en een snufje peper. Wentel de kabeljauw door het bloemmengsel.
- Verhit de rest van de olie in een diepe pan met dikke bodem en bak hierin de filets aan beide kanten bruin en gaar (6-8 min., afhankelijk van de dikte van de filets).
- Schep het groentemengsel op een warme schaal en leg de vis erop.