Porcini kippastei

Porcini kippastei

Smulweb imageSmulweb

Porcini kippastei, voor als je van een beetje luxe houdt. Een romige vulling met kip, porcini, erwtjes en peterselie. Goudbruin gekruld bladerdeeg eromheen met sierlijke randjes.

45 min bereiden

tussendoortje

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 60 ml Water
  • 250 ml Water
  • 1 el Uienringen

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Porcini kippastei op tafel.

  1. Oven voorverwarmen.
  2. Porcini weken in het gekookte water ( ong. 10 minuten) dan afgieten en weekvocht bewaren. Hak de geweekte porcini in stukjes.
  3. Verhit de olie in een antiaanbakpan en fruit de uienringen met de knoflook op half hoog vuur ongeveer 2 minuten tot de ui wat zachter is. Voeg dan de kip toe en bak ong. 2 minuten, roer er dan de bloem door, de gesneden porcini en het bewaarde weekvocht en de kippenbouillon.
  4. Kook dit zachtjes tot de saus dikker wordt (10 min). Roer er de erwtjes en de peterselie door en breng op smaak met peper en zout. Neem de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
  5. Maak van het bladerdeeg 12 rechthoeken van 10x 12 cm.
  6. Leg 6 vellen op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel hier het kipmengsel over. Kwast de randjes van het deeg in met ei en leg er de andere 6 vellen op, druk de randjes goed aan eventueel met een vork zodat je gelijk een sierrandje hebt. Leg in het midden wat uienringen als versiering en kwast de bovenkant in met ei.
  7. Bak de pasteitjes in ongeveer 20 minuten mooi goudbruin.
eet smakelijk