- 2 tl Baharat
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Herfst bruine bonen met pompoen uit de oven op tafel.
- Pompoen schillen en het pulp eruit lepelen. Snijd de pompoen in stukjes. Schil de appel en snijd deze in schijfjes. Pel de uien en snijd ze in ringen. Pel de knoflook en snijd deze in plakjes. Ontdoe de paprika van lijsten en snijd hem in grove stukken. Was de courgette, dep het droog en snijd het in grove stukken. Snijd de oesterzwammen in stukken.
- Kook de bruine bonen zonder zout in weekwater tot ze gaar zijn (ongeveer een uur). Giet ze af en zet ze weg.
- Schep de pompoenblokjes op een ovenplaat en strooi er walnootolie, zeezout naar smaak en vijfkruidenpoeder over. Hussel alles met de hand goed door elkaar. Bak de pompoen in een voorverwarmde oven voor 20-30 minuten. Laat de vette spekblokjes onderin de oven mee uitbakken.
- Roerbak in een wok de uien, knoflook, groente en appel.
- Voeg de bruine bonen toe aan de wok en schep de spekblokjes en het spekvet erover. Roer alles goed door. Let op dat het spek erg zout is. Gebruik dus weinig zout.