Vis jambalaya

Vis jambalaya

Smulweb imageSmulweb

Vis jambalaya is een smaakvol en pittig gerecht uit de Amerikaanse creoolse keuken. De cajunkruiden geven een lekkere kick aan de rijst, tomaten en zwarte kabeljauw. Je waant je even in New Orleans.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 350 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Vis jambalaya op tafel.

  1. Pel en snipper de ui grof.
  2. Pel en snijd de knoflook fijn.
  3. Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in halve maantjes.
  4. Halveer de paprika's in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in blokjes.
  5. Snijd de tomaten in blokjes.
  6. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de cajunkruiden circa 3 minuten.
  7. Voeg de bleekselderij, de paprika's en tomaten toe en bak circa 4 minuten.
  8. Schenk het water erbij, voeg het bouillonblokje, rijst en de gezeefde tomaten toe en laat, met deksel op de pan, circa 15 minuten koken.
  9. Snijd de kabeljauw in blokjes, voeg toe aan de pan en kook in circa 5 minuten gaar.
  10. Pluk en hak de peterselie fijn.
  11. Roer aan het einde de peterselie door het gerecht.
  12. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
eet smakelijk