Zoete stoofpot met gedroogde vijgen en dadels

Zoete stoofpot met gedroogde vijgen en dadels

Smulweb imageSmulweb

Een zoete stoofpot met gedroogde vijgen en dadels, heerlijk gekruid en langzaam gestoofd. Het vlees is botermals en de smaken zijn fantastisch in combinatie met de aardappelblokjes en ontbijtkoek. Een perfect gerecht om indruk te maken op je gasten!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Vijgen gedroogd

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Zoete stoofpot met gedroogde vijgen en dadels op tafel.

  1. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  2. Verwarm de olie in een braadpan en bak de lapjes om en om aan. Schep ze uit de pan.
  3. Fruit de uiringen 4 minuten in het overgebleven bakvet tot ze goudbruin zijn.
  4. Voeg het vlees weer toe, samen met de laurier en kruidnagels en giet de bouillon en azijn over het vlees.
  5. Laat aan de kook komen en laat met het deksel op de pan op zacht vuur of vlamverdeler 1,5 uur stoven.
  6. Voeg dan de aardappelblokjes, vijgen, dadels en ontbijtkoek toe en laat op zacht vuur zonder deksel nog een half uur zachtjes koken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Fruit Vijgen Dadels