- 0.5 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Heerlijk pittig zoete spruitjes met gehakt uit de wok op tafel.
- Maak de spruitjes schoon. Snijd eventuele grote spruitjes doormidden. Kook de spruitjes (afhankelijk van de grootte) plm. 3-5 minuten voor in kokend water met zout.
- Pel de ui en de knoflook en snipper deze.
- Maak de Sp.peper schoon. Verwijder de pitjes en zaadlijsten en snij de peper in kleine stukjes. Verhit de olie in de wok.
- Bak hierin al omscheppend het gehakt rul en gaar.
- Voeg de ui, knoflook en Sp. peper toe en bak omscheppend 3 minuten mee.
- Voeg de voorgekookte spruitjes toe en bak ook even mee. Maak op smaak met peper, zout, djahé en gemalen koriander.
- Strooi de suiker of honing over het geheel en laat even karamelliseren.
- Roer nu de sojasaus en chilisaus door het spruitjes-gehaktmengsel. Proeven en eventueel nog wat chilisaus toevoegen. De spruitjes hebben nu een pittig-zoete smaak.