Heerlijk pittig zoete spruitjes met gehakt uit de wok

Heerlijk pittig zoete spruitjes met gehakt uit de wok

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk pittig zoete spruitjes met gehakt uit de wok. Voorgekookt in kokend water met zout en snel meegebakken met ui, knoflook en Sp. peper. Voeg de smaak toe met peper, zout, djahé en gemalen koriander. Maak het gerecht af met een snufje suiker of honing en een mix van sojasaus en chilisaus.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Heerlijk pittig zoete spruitjes met gehakt uit de wok op tafel.

  1. Maak de spruitjes schoon. Snijd eventuele grote spruitjes doormidden. Kook de spruitjes (afhankelijk van de grootte) plm. 3-5 minuten voor in kokend water met zout.
  2. Pel de ui en de knoflook en snipper deze.
  3. Maak de Sp.peper schoon. Verwijder de pitjes en zaadlijsten en snij de peper in kleine stukjes. Verhit de olie in de wok.
  4. Bak hierin al omscheppend het gehakt rul en gaar.
  5. Voeg de ui, knoflook en Sp. peper toe en bak omscheppend 3 minuten mee.
  6. Voeg de voorgekookte spruitjes toe en bak ook even mee. Maak op smaak met peper, zout, djahé en gemalen koriander.
  7. Strooi de suiker of honing over het geheel en laat even karamelliseren.
  8. Roer nu de sojasaus en chilisaus door het spruitjes-gehaktmengsel. Proeven en eventueel nog wat chilisaus toevoegen. De spruitjes hebben nu een pittig-zoete smaak.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Vlees Spruitjes