Oudhollandse stamppot koolraap spek gebakken uien room

Oudhollandse stamppot koolraap spek gebakken uien room

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke ouderwetse stamppot met koolraap, spekjes, gebakken uien en aardappelen. De zure room geeft een zachte smaak aan de stamppot. Maak het af met stroop, peper, zout, en nootmuskaat voor de perfecte smaak. Geserveerd met knapperige gebakken spekjes en uien.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Koolraap
  • 125 g Zure room
  • 0.4 el Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Oudhollandse stamppot koolraap spek gebakken uien room op tafel.

  1. Groenten schoonmaken en in reepjes of blokjes snijden.
  2. Aardappelen schillen en in kleine stukken snijden.
  3. Uien schoonmaken en in niet te smalle ringen snijden.
  4. Verhit olie of boter in de koekenpan. Bak het spek hierin op niet al te hoog vuur knapperig. Voeg de gesneden uien toe en bak rustig mee tot lichtbruin.
  5. Kook de aardappelen samen met de koolraap in niet teveel water met zout voor ongeveer 20 minuten. Giet af en laat het even droogstomen.
  6. Voeg zure room toe aan de aardappelen en koolraap. Maak er een grove stamppot van met de pureestamper. Breng op smaak met stroop of honing, peper, zout en nootmuskaat.
  7. Roer het grootste deel van het spek en de gebakken uien door de stamppot.
  8. Verdeel de rest van het spek en uien over de stamppot op het bord en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Groente Vlees Kool Ui Koolraap Speklap