Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Turkse linzensoep op tafel.
- Bak de gesnipperde ui in een grote soeppan totdat deze glazig en bruinig wordt.
- Doe het pepertje en de knoflook erbij en bak een minuutje mee.
- Voeg 3 volle mokken water uit de waterkoker toe aan de ui, peper en knoflook. Breng zachtjes aan de kook en voeg het bouillonblokje, wat zout, de paprikapoeder en de linzen toe.
- Laat drie kwartier doorkoken.
- Smelt in de laatste minuten in een apart pannetje de roomboter en bak hierin het gemalen komijnzaad totdat het begint te ruiken. Voeg dan de tomatenblokjes toe, roer door en voeg bij je soep.
- Haal de soeppan van het vuur en pureer er met een staafmixer een gladde massa van.
- Proef! Voeg indien nodig nog wat zout of zwarte peper toe. Als je de soep te dik vindt, voeg dan wat water toe.