In olijfolie gepocheerde zalm

In olijfolie gepocheerde zalm

Smulweb imageSmulweb

Zeg maar dag tegen droge vis, want deze zalm wordt gepocheerd in olijfolie! Daarnaast is er ook nog een salsa van tomaat, ui, pepertje, avocado en basilicum. Heerlijk als topping op de zachte zalm. Dit gerecht is een uitblinker op tafel!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 Rode peper
  • 1 Avocado

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke In olijfolie gepocheerde zalm op tafel.

  1. Neem een koekenpan of kleine hapjespan en verwarm de olie tot ongeveer 40 graden. Controleer met een kookthermometer of door er (voorzichtig) een vinger in te steken.
  2. Leg de stukken zalm in de olie (ze moeten net onder staan) en laat ze in de handwarme olie ongeveer 25-30 minuten pocheren. Als er op het oppervlak van de vis lichte vlekjes (gestold eiwit) ontstaan, is de olie te heet!
  3. Ontvel voor de salsa de tomaten, snijd ze in vieren en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de ui. Snijd het pepertje in ragfijne reepjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Bedruppel met citroensap. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes.
  4. Maak een dressing van de olijfolie en citroensap. Meng dit met de blokjes tomaat, avocado, ui, peper en basilicum en breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep de stukken zalm uit de pan en laat ze indruppelen.
  6. Serveer de zalm met de salsa.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen