Coquilles in champagnesaus

Coquilles in champagnesaus

Smulweb imageSmulweb

Coquilles in champagnesaus. Gevogeltefond en slagroom maakt de saus romig en lekker. Gebakken champignons en knapperige prei maken dit gerecht compleet.

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Paddenstoelenmix

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Coquilles in champagnesaus op tafel.

  1. Snij de prei dun als grassprietjes van 10 cm en bak in wat frituurolie tot ze knapperig zijn en nét bruin beginnen te worden. Pluk wat uit elkaar en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Snij de champignons in plakjes en bak ze in wat olijfolie met het gesnipperde sjalotje.
  3. Voeg er dan de champagne aan toe en laat voor de helft reduceren. Voeg er dan de gevogeltefond aan toe en laat weer reduceren.
  4. Bak of gril intussen de coquilles kort aan beide kanten.
  5. Neem de champignons uit de saus en verdeel die over vier diepe borden. Leg er drie coquilles op.
  6. Doe op het laatst dan de slagroom en de kruiden in de saus en meng kort door. Maak op smaak met peper en zout. Giet dit rond de coquilles.
  7. Bestrijk met een kwastje en wat olie de bovenkant van de coquilles en strooi er wat zout over.
  8. Garneer met de gefrituurde prei.
eet smakelijk