Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Pittige spitskool gehaktrolletjes op tafel.
- Snij de onderkant van de spitskool en haal de grote bladeren los. Snij voorzichtig uit ieder blad de nerf.
- Zet een ruime pan met water op en doe daarin de 2 bouillonblokjes.
- Snij ondertussen de paprika en de tomaat in heel kleine stukjes (haal de pitjes uit de tomaat).
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng in een kom het gehakt, ei, paprika, tomaat en de specerijen tot een massa.
- Als het water kookt, blancheer dan even de spitskool bladeren 3 minuten. Giet dan het water af en leg voorzichtig de bladeren een voor een op het werkblad. Maak van het gehakt een rolletje, leg het gehakt op de spitskool (kleine blaadjes samenvoegen tot 1) en rol dit voorzichtig op.
- Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie. Maak er 12 voor 4 personen. Leg dit in een ovenschaal en zet dit +/- 15 a 20 minuten in de oven. Laat het gehakt niet te droog worden.