Zuurkool ovenschotel met gehakt

Zuurkool ovenschotel met gehakt

Smulweb imageSmulweb

Een smaakvolle zuurkool ovenschotel met gehakt, spekblokjes, ui, laurier, kruidnagel, jeneverbessen, appelblokjes en appelsap. De gehakt wordt gekruid met mosterd en de aardappelen worden gestampt tot een heerlijke puree met melk, roomboter en nootmuskaat. Bovenop wordt er paneermeel gestrooid. Bak de schotel in de oven en genieten maar!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 ml Appelsap

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Zuurkool ovenschotel met gehakt op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 125 graden. Bak de spekblokjes en ui in de helft van de roomboter tot ze glazig zijn.
  2. Voeg de zuurkool, laurier, kruidnagel, jeneverbessen, appelblokjes en appelsap toe. Breng het geheel aan de kook en zet het daarna een uur in de oven.
  3. Kook in de tussentijd de aardappelen en verwarm de melk met de rest van de roomboter. Stamp de gekookte aardappelen fijn en voeg de melk/boter in scheutjes toe totdat er een mooie puree ontstaat. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  4. Bak het gehakt rul met de mosterd en breng het op smaak met zout en peper.
  5. Haal de zuurkool uit de oven en verhoog de temperatuur tot 200 graden. Verwijder de laurier, kruidnagel en jeneverbessen uit het zuurkoolmengsel, voeg de komijnpoeder toe en roer alles goed door.
  6. Verdeel het gehakt over de bodem van een ovenschaal. Leg de zuurkool erbovenop en vervolgens de puree. Strooi er wat paneermeel over.
  7. Bak de schotel in 30 minuten af in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel