- 100 g Walnoten gepeld, ongezouten
- 1 tl Chilivlokken
- 1 el Basilicum
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Beste vegetarische bolognesesaus ooit op tafel.
- Rooster de walnoten in een droge koekenpan tot ze licht gebruind zijn.
- Snipper de ui(en) en knoflook. Snijd de champignons in plakken.
- Verhit 1 el olijfolie in een wok- of hapjespan. Bak de champignons op middelhoog vuur. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen. Voeg in de laatste minuut de knoflook toe.
- Voeg zout, peper, chilivlokken, kaneel, kruidnagel, peterselie en oregano naar smaak toe. Voeg evt. nog een eetlepel olijfolie toe tegen het aanbakken. Voeg tomatenpuree toe en laat deze zachtjes meebakken.
- Voeg de inhoud van de blikken tomatenstukjes toe. Roer goed en laat het geheel sudderen op laag vuur.
- Kook ondertussen de pasta en de spruitjes of andere groene groente naar smaak.
- Voeg de basilicum toe en pureer de saus samen met de geroosterde walnoten. Naar smaak kun je de saus fijn of grof pureren. Serveer de saus met de pasta en groenten.