Tom kha kai (thaise kippensoep)

Tom kha kai (thaise kippensoep)

Smulweb imageSmulweb

Heb je zin in een lekkere Thaise soep? Probeer dan eens deze tom kha kai met kippenbout, kokosmelk, bouillon, citroenblaadjes, oesterzwammen, gember en vissaus. Zachtjes laten koken en op smaak brengen met limoensap, suiker en peper. Gegarandeerd een smaakexplosie!

60 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 5 Limoenblaadje
  • 1 el Koriander

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Tom kha kai (thaise kippensoep) op tafel.

  1. Bereid de kippenbout een dag van tevoren. Leg de kippenbout in een pan en giet hier een liter koud water over tot de kip net onderstaat. Voeg een stukje gember, een stengel citroengras, 3 citroenblaadjes, en een klein pepertje toe en kook de kip op een zacht vuur langzaam gaar. Schep indien nodig het schuim eraf. Laat de kip in de bouillon afkoelen en bewaar verder in de koelkast.
  2. Maak de soep. Haal de kippenbout uit de bouillon en pluk het vlees eraf. Zet apart. Zeef de bouillon en meet 600 ml vocht af. Breng nu de kokosmelk met de bouillon, bouillontabletten en het overige citroengras, limoenblad, en gember aan de kook op een zacht vuur en laat dit ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Verwijder de zaadjes uit het overgebleven pepertje en hak hem heel fijn. Zeef de bouillon nog een keer en voeg dan de vissaus, suiker, half pepertje en het sap van een halve limoen toe. Laat dit 5 minuten koken.
  3. Voeg dan de oesterzwammen toe en kook zachtjes 3 minuten mee. Voeg op het allerlaatste moment het gare kippenvlees en fijngesneden lente-ui toe en zet het vuur uit.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep