- 30 g Rode kleurstof
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Red velvet cake op tafel.
- Verwarm de oven voor op 170°C. Vet drie bakvormen in met een diameter van 20 cm en bestrooi de vormen lichtjes met bloem. Klop in een grote kom 250 gram boter met de suiker romig. Voeg één voor één de eieren toe en mix stevig door.
- Meng de kleurstof met de cacaopoeder en voeg dit toe aan het mengsel. Voeg ook de bloem en de karnemelk toe, gevolgd door het vanille extract en zout.
- Meng de baksoda met het azijn en spatel het voorzichtig door het beslag. Verdeel het cakebeslag over de 3 bakvormen en bak ze gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat daarna afkoelen.
- Smelt de witte chocolade voor het glazuur en laat een klein beetje afkoelen. Klop in een grote kom de roomkaas luchtig. Klop geleidelijk de gesmolten chocolade en de overgebleven (zachte) boter erdoor tot het geheel de structuur van slagroom heeft.
- Maak laagjes van cake en het roomkaasglazuur en bestrijk de bovenkant en eventueel ook de zijkanten met het glazuur. Klaar is je red velvet cake.